18 marca 2005, 08:26:45
Wczasy z Longhornem
U jednego z rejestratorów domen na serwisie top100.pl natrafiłem na adres microsoft-longhorn.com.pl. Ciekaw byłem któż to się odważył nadużyć imienia Wielkiego Brata nadaremno i ile czasu upłynie zanim Brat się upomni o swoje. Jakież było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłem pod tym adresem stronę... Zespołu Ośrodków Wypoczynkowych Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie.
Czyli jak ja pod nazwą Microsoft będę sobie sprzedawał ziółka to jest be, ale jak pan komendant sobie zareklamuje pod tą samą nazwą swój ośrodek wypoczynkowy to już cacy?
Ciekaw jestem czy Microsoft jest tak samo "konsekwentny" w innych obszarach swojej działalności :/
Możesz przejść na koniec i zostawić komentarz lub umieścić trackback ze swojej strony.
MySpell z Kurnika obsysa Następny wpis:
Tele-srele

18 marca 2005 o 20:56:48
Wymieklem!
.... genialne.. pamietasz moze proces o microsoft.com.pl ? ;D koles w koncu przegral.. ale coz.. byla szopka
18 marca 2005 o 21:26:15
riddle: no właśnie o tym pisałem. Pod domeną microsoft.com.pl i microsoft.pl gość na początku prowadził wysyłkową sprzedaż ziół. Microsoft mu wszedł na głowę i wytoczył proces, który wygrał i gość stracił domenę (teraz bodajże prowadzi serwis micr0soft.pl).
A tu proszę - pod samym nosem Temidy rozgrywa się podobna akcja. Tylko tutaj główną figurą jest komenda policji, więc jakoś nie wydaje mi się, żeby MS szykował jakieś kroki prawne.