Nieruchomości - kupno, sprzedaż, wynajem. Citymark

yano78@jabber.org

15 stycznia 2008, 10:44:35

Wirus na nasza-klasa.pl

Doczekaliśmy się pierwszego wirusa na Naszej Klasie. Od kilku dni 6-milonową społeczność straszy tajemniczy Genesis Gallardo.

prześlij te wiadomoć dalej-to dotyczy stronki nasza klasa:jeżeli ktoś o niku genesis gallardo poprosi cię o dodanie do kontaktów nie dodawaj bo to wirus i jeżeli ktoś z twoich kontaktów go doda to ty też go złapiesz dlatego wyślij ta wiadomość do wszystkich twoich kontaktów

Taka wiadomość jest rozsyłana przez system poczty na stronie nasza-klasa.pl. Chciałem sprawdzić, kim jest ten tajemniczy Gallardo ale wirus zadbał o siebie werbując całkiem sporą siatkę swoich agentów:

Na załączonym obrazku widać również, że pojawiły się nawet komitety obrony rzekomego wirusa. Jakie jest więc lekarstwo na takie zagrożenie? Co zrobić, żeby się ochronić?

Moi drodzy, jeśli wysłaliście ostrzeżenie o wirusie albo dodaliście je do swojego opisu, to już staliście się jego ofiarą! Tak, ten wirus to nic innego jak fałszywa wiadomość o wirusie napisana przez jakiegoś dowcipnisia ku jego własnej uciesze.

Mówiąc wprost: żadnego wirusa nie ma. Oczywiście na stronie z pewnością są porejestrowane różnej maści automaty do zbierania Waszych danych osobowych, ale rzekomy Genesis Gallardo to zwykły hoax.

Poprzedni wpis:
Stan zakocenia: +2
Następny wpis:
Cybersquatting w nazwa.pl?

Ostatni odwiedzający:

Komentarze do notki Wirus na nasza-klasa.pl

  1. weosły kosiarz powiedział(a):

    Mi się podobały wirusy, gdzie trzeba było jakiś plik skasować. Po czym system się przestawał uruchamiać.

  2. wikiyu powiedział(a):

    @Kosiarz – i to były prawdziwe socjotechniczne wirusy :P

  3. Caladan powiedział(a):

    @wikiyu: dobre określenie, wirus socjotechniczny, podoba mi się. Twój termin?

  4. wikiyu powiedział(a):

    wymyślone na poczekaniu,

  5. sic! powiedział(a):

    jaki wirus to zwykły łańcuszek jest ….!

  6. marines powiedział(a):

    ale jaki wirus ;) to przecież ściema jest xD

  7. BeteNoire powiedział(a):

    Pamiętać należy, że ZU nie odróżnia wirusa od robaka. A „wirus” ten nie robi nic szkodliwego poza mnożeniem się (poprzez głupotę ludzi) i zapychaniem skrzynek i łącz. Dlatego to jest zwykły psychologiczny robak :]

  8. lavinka powiedział(a):

    Ale za to jaki sławny :)

  9. anonim powiedział(a):

    artykuł słaby. lepszy tytuł niż artykuł, artykuł ma się nijak do tytułowego ‘wirusa’.

  10. kasza powiedział(a):

    to zwykła bujda komuś się nudzi nie wierzę w to

  11. anonim powiedział(a):

    ale robicie sensacje

  12. anonim powiedział(a):

    komuś się w łebie kręci to jest jakiś chory człowiek który puściłn tego wirusa

  13. simmon powiedział(a):

    Więcej o trojanie na NK znajdziesz na http://nkfree.info

  14. Anonim powiedział(a):

    Ja się wystraszyłem … jak dostałem ten mail:)

  15. kasiaczek:) powiedział(a):

    nikt bez powodu by tak nie powiedział... w internecie jest o tym wiele artykułów i jesli nie mieli by podstaw do ich napisania nikt by tego nie napisał....

  16. Albin powiedział(a):

    Ja na swej stronce nie chciałbym mieć wirusa, bo na swej stronce mam ładne filmy…

  17. Albin powiedział(a):

    (Komentarz zmodyfikowany 06.03.2009 o 14:08)

    oczywiście moja stronka to [spam] a filmy są w dziale – DARMO

  18. Genesis powiedział(a):

    żal ja szok ojej nie ojeju u

  19. genesis gallardo powiedział(a):

    zaraże was

Zostaw komentarz

Komentarze nie mające związku z tematem wpisu mogą (ale nie muszą) zostać usunięte. Bezwzględnie będą usuwane komentarze obraźliwe, wulgarne czy reklamowe (także w stylu onet.blog).

W komentarzach możesz korzystać z Markdown.

yano is proudly powered by Jogger | RSS | Design by Ian Main, ported by Patryk Zawadzki.